L’Eggs: El millor restaurant especialitzat de Barcelona

Logo Cenar en Barcelona

Quatre restaurants de Barcelona van competir ahir dijous al programa Joc de Cartes, de TV3 per endur-se el reconeixement (i els 5.000 euros del premi) de ser considerat el millor restaurant d’especialitat de Barcelona.

Abans que em pregunteu què vol dir “d’especialitat” us ho aclarim: Es tractava de triar la millor proposta basada en una única matèria.

Els competidors eren un restaurant especialitzat en ous, un altre en pop, l’altre en dim sum (les empanadilles xineses, també anomenades dumplings o momos) i l’altre en croquetes. Us expliquem una mica en què consisteix cadascuna de les propostes.

L’Eggs by Paco Pérez és un restaurant especialitzat en ous situat als Jardinets de Gràcia i liderat pel xef Paco Pérez, un dels millors exponents de la cuina d’avantguarda gràcies sobretot al seu restaurant de l’Hotel Miramar de Llançà, amb dues estrelles Michelín. L’Eggs, restaurant elegant, cuidat, creatiu i innovador, va estar representat al programa pel seu cofundador, l’Albert Forment, i va ser considerat el millor dels quatre restaurants, tant pels participants com pel presentador del programa, el cuiner Marc Ribas.

L'eggs

Tot i que l’Eggs va resultar el guanyador, el restaurant dels quatre que més ens va fer l’ullet a nosaltres va ser el Kao Dim Sum, el restaurant especialitzat en Dim Sum, les tradicionals empanadilles cantoneses, del Josep Maria Kao, un dels grans noms de la cuina asiàtica a Barcelona.  Kao, propietari, a més,  del que es considera el millor restaurant xinès de Barcelona, el Shangai, ha convertit aquest petit local de la zona alta de la ciutat en un temple dels Dim Sum, concepte que  podem traduir  literalment per “petit mos” i que té el seu origen en els petits plats cantonesos per esmorzar, dinar i sopar.

kao

El tercer restaurant en discòrdia va ser el Bobo Pulpin, un restaurant, com haureu imaginat, especialitzat en pop. Ubicat davant de la Catedral, pretén ser un restaurant familiar (té un  storytelling de caire infantil, amb un personatge que actua com a emblema i mascota del restaurant) i busca demostrar que és possible fer alta gastronomia en un entorn plenament turístic i amb una oferta dirigida als nens. Una barreja de conceptes que els altres tres participants van considerar difícil de combinar.  El Bobo Pulpin, malgrat això, té al darrere els germans Iglesias (un d’ells, el Juan Carlos, va ser l’encarregat de presentar i defensar el restaurant al programa). Els Iglesias són socis d’uns altres germans ben coneguts, els Adrià (Tickets, Hoja Santa…),  i dels Messi, amb qui comparteixen la propietat del restaurant Bellavista del Jardín del Norte.

bobo-pulpin

I per acabar, i competint amb aquests tres grans monstres de la restauració, ens va sorprendre una proposta més jove i informal: Un restaurant de croquetes del Poble Nou comandat per una jove amb menys experiència que els seus companys i contrincants de programa. Es tracta del Catacroquet, un restaurant decorat amb un estil novairoquès on es fan, segons van confirmar els comensals, unes croquetes estupendes, a  més d’arrossos i altres plats bastant correctes. Caldrà anar-hi a provar les croquetes, doncs.

cata-croquet

Us deixem les ubicacions dels quatre restaurants:

Estem a Facebook. Ens seguiu?

Anuncio publicitario

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s