Nit dels Mercats al Mercat del Ninot

Logo Cenar en Barcelona

Sembla que alguna cosa està canviant en els hàbits de consum alimentari d’Occident. Si la incorporació de la dona al mercat laboral va provocar fa unes dècades l’auge dels supermercats i la caiguda en desgràcia dels mercats de sempre, a on semblava que ja només hi anaven les mestresses de casa més grans, la creixent preocupació per l’alimentació saludable i pel comerç de proximitat han donat una nova vida als mercats, cada cop més plens de gent jove.

fondue-ninot

La fondue de xocolata amb maduixes de la fruiteria Lluis Macià va ser un dels grans èxits de la Nit de Mercats del Ninot.

Per reforçar aquest canvi d’hàbit i de mentalitat, els mercats de Barcelona també estan posant de la seva banda, com ho demostren les activitats que s’estan duent a terme en el marc de la Setmana Internacional dels Mercats, que se celebra del 15 al 31 de maig i que té com a objectiu promoure un estil d’alimentació saludable.  En aquest context, dissabte passat tres mercats de la ciutat (el del Ninot, el de la Sagrada Família i el de Santa Caterina) van obrir portes de vuit del vespre a  12 de la nit per celebrar la “Nit dels Mercats”, una cita que va combinar l’art (exposicions de fotografia), la música (concerts) i la gastronomia (amb les parades dels mercats oferint tapes fetes amb els productes que habitualment venen).

Nosaltres vam fer cap al Ninot, a on les sessions de Cosmic d’Alessandro i de Miqui Puig i el directe de El Último Vecino amenitzaven la nit.

Aquestes són algunes de les tapes que vam provar:

Steak Tartar de Carns Ruano (la tapa que més ens va agradar)

steak-tartar-nit-dels-mercats-barcelona

Ostres amb cava de la parada del Peixnot.  Eren franceses. Per què no en trobem de gallegues? Ja no estan de moda? Una pena, perquè ens agraden molt més.

ostras

Esqueixada de bacallà del Perelló

bacalla-ninot

Favetes amb pernil de Lluís Macià

favetes-ninot

I una broqueta de pollastre i una hamburgueseta del Morales

broqueta-ninot

 

 

A més de tot això, també hi havia paradetes amb sushi i  frankfurts, entre d’altres propostes.  Si l’objectiu de la iniciativa era apropar els mercats als més joves (amb aquest claim. “Markets for a new generation») podem dir que la iniciativa va ser tot un èxit: el mercat estava ple. I de gent jove.

Si voleu passar pel Ninot a fer la compra de la setmana, us recordem la ubicació:

Estem a Facebook . Ens segueixes?

Anuncio publicitario

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s