Passejada per Gràcia i vermut al bar Pietro

Logo Cenar en Barcelona

Una de les coses que més ens agrada fer els caps de setmana en què fa sol és tombar per la nostra Barcelona. Passejar pels nostres barris, veure quines coses van canviant i tractar de sorprendre’ns a cada racó.

A Gràcia, sovint, això és fàcil.

Dissabte ens vam llevar amb ganes de fer el vermut a la assolellada cantonada del Bar Pietro, així que enfilem travessera de Gràcia. El primer que ens sorprèn (després he llegit que ja fa temps d’això) és el Condis que han  posat a on hi havia la mítica bodega Germans Heredia, a la cantonada de travessera amb Torrent de l’Olla. La bodega, oberta des de 1970, va tancar fa mesos a causa de la jubilació del José Heredia i la seva dona, que eren els que se n’ocupaven.

celler-gracia

Seguim caminant una mica més i entrem al Mercat de L’Abaceria.  És dissabte de Carnaval, i a moltes parades van disfressats. Al mig del mercat preparen una gran paella i quantitats ingents de pa amb tomàquet amb embotits.

paella-mercat-gracia

Ens agrada aquest “no parar” d’aquest mercat, que aquest any celebra els 125 anys de vida.  Pel que es veu, va ser inaugurat el 1892 sota el nom de mercat de Santa Isabel, fruit de la voluntat d’ordenar els pagesos que venien a la veïna plaça de la Revolució de Gràcia. Ara  està a l’espera de ser remodelat, cosa que esperem no li tregui aquest “no-sé-què” que convida a perdre-s’hi, mirar i tornar a perdre-s’hi.

Ens agrada també passar per la parada de llibres del mercat, a on sempre fullegem algun llibre però mai ens n’arribem a quedar cap, cosa que hauríem de fer, ja que els diners recollits van a parar a una ONG.

parada-llibres-mercat-gracia

Finalment, sortim del mercat, creuem el carrer i arribem al bar Pietro. És un d’aquells bars a on, simplement, s’hi està bé.

Demanem unes braves i unes olives bomba (olives grans amb diferents farciments) i gaudim de l’ambient de bon rotllo que els propietaris han sabut crear.  Pocs forasters, i molta gent del barri.

bar-pietro-gracia

Nosaltres ja marxem, que ens hem proposat fer una ruta per diversos bars amb solera de Barcelona i ens en anem, caminant, cap al Raval. Tornarem un altre dia a fer un afterwork i a provar alguna de les seves conserves.

Estem a Facebook. Ens segueixes?

SIGUEME 2 HORIZONTAL copia

Anuncio publicitario

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s