L’Hortet de Montardit: Molt bona carn a la brasa al Pallars

Logo Cenar en Barcelona

Després d’uns dies de bon menjar i bon beure pel Pallars Jussà, dissabte vam fer cap a Montardit de Baix, un petit poble situat a quatre kilòmetres de Sort.

Explica el lingüista Joan Coromines, que d’això de la toponomía en sap un bon tros, que el nom es va formar combinant el substantiu Mont (de muntanya) amb l’adjectiu Ardit (coratjós), apunt amb què volem començar aquest post perquè precisament d’això, d’ardits, de valents, de no tenir pors i si se’n tenen superar-les, en saben alguna cosa els propietaris del restaurant de carn a la brasa a on vam dinar: En Victor i l’Evelin.

Després d’anys i anys treballant en restaurants de Barcelona, fa cosa d’un any el Victor i l’Evelin van pensar que ja en tenien prou de ciutat i que havia arribat l’hora de tirar cap al Pallars i començar de zero. Van obrir un restaurant que es diu L’Hortet i a on es menja la mar de bé. És un lloc rústic i acollidor i té xemeneia (això als de capital ens encanta), zona infantil, terrassa per a l’estiu i -el més important- una carn i un embotit de qualitat.

lhortet-montardit-pallars

Vam arribar al restaurant amb la idea de menjar suau per baixar tot el que ens havíem cruspit aquells dies, però tot i que vam començar amb una amanida que estaba ben bona, després ja no ens vam controlar gaire més.

El nostre primer va ser aquesta taula d’embotits amb pa amb tomàquet.

lhortet-montardit-pallars-embotits

I el nostre segon un xuletón amb guarnició. La carn es desfeia a la boca. Boníssima! A la foto n’hi ha dos, però hem de reconèixer que vam fer un per a compartir perquè en Victor ens va advertir que dos serien massa.

lhortet-montardit-pallars-xuleton

De postres, vam fer una crema catalana (no podia faltar) i un deliciós pastís de formatge.

lhortet-montardit-pallars-postres

L’àpat, amb vi, aigua i cafès, ens va costar 42 euros (érem dos), un preu que no ens va semblar gens malament tenint en compte la qualitat de la carn.  A més, després de pagar, ens van regalar dos bombons Ferrero Rocher.  Aquests detalls agraden!

Els dies feiners a L’Hortet fan menús (9,50 euros) i els caps de setmana es dina a la carta, basada en carns a la brasa. La seva clientela acostuma a ser gent de Lleida o Barcelona que va de passada a Sort, molts a comprar loteria, i altra gent que hi arriba un cop per alguna causalitat de la vida (la carretera creua el poble) i hi torna simplement perquè val la pena tornar-hi.

No sé quan, però nosaltres hi tornarem. De moment, us el deixem com a recomanació si aneu cap al Pallars i, si busqueu un lloc a on estrenar l’any, que sapigueu que a L’Hortet han preparat un menú per a l’1 de gener amb entrecot, xai o orada que té molt bona pinta (25 euros).

Estem a Facebook. Ens segueixes?

SIGUEME 2 HORIZONTAL copia

Anuncio publicitario

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s