Quimet & Quimet del Poble Sec: Una bodega centenària que no viu del record

Logo Cenar en Barcelona

No sé si us passa el mateix que a mi. Però us he de confessar que quan sento que anem a una “bodega històrica” o a una “bodega de tota la vida” m’agafen ganes de començar a córrer.  Ciutat turística per excel·lència (i potser massa, us diran a algun barri de la ciutat), de vegades sembla que Barcelona s’hagi convertit en una ciutat que mira els guiris com si fossin una presa fàcil d’ensarronar.

I el gremi de la restauració no és una excepció. De bodegues històriques recomanades a les guies turístiques per la seva “solera” n’hi ha unes quantes. De bodeges històriques que hagin sabut conservar l’essència del pas dels anys garantint la qualitat n’hi ha alguna menys.

Per això és tant d’agrair que el Quimet & Quimet del Poble Sec, bodega fundada el 1914 per la primera generació de Quimets (ja en van quatre), hagi apostat per oferir, un segle després, un gènere per llepar-se els dits.

Tot i que ja hi havíem estat algun cop, vam tenir l’oportunitat de comprovar-ho dissabte passat. Vam fer cap al Poble Sec amb la idea de fer uns vermuts i unes tapes a la Fira del Vemut i l’Aperitiu que hi havia al Crec, però feia tanta calor i hi havia tanta gent que ràpidament vam canviar la fira pel Quimet & Quimet.

El minúscul bar de Poeta Cabanyes (el mateix carrer on va néixer en Joan Manuel Serrat), estava ple de gom a gom però tot i això ens vam poder fer un lloc. Aquí toca menjar de peu, així que la rotació de clients és norma de la casa. Ningú s’entreté més del que toca.  El local no té cuina, així que tota la seva carta és freda.

A més de conserves i assortiments d’embutits i formatges, aquesta bodega s’ha especialitzat en delicioses llesquetes preparades al moment.

Nosaltres vam triar la de salmó, iogurt i mel trufada per començar.

quimet-poble-sec

Després vam seguir amb un assortiment de formatges, una llesca de sardina amb pebrot i unes de cecina amb tomàquet. Les llesquetes costen 2,50 o 3 euros, un preu que ens sembla adient.

quimet-poble-sec4

Al Quimet del Poble Sec tenen més de 300 referències de vins (les seves parets estan “farcides” d’ampolles) i moltes altres begudes, com diverses varietats de vemuts i cerveses (fins i tot una cervesa pròpia).

D’ella n’han parlat diaris com The New York Times o The Guardian, a més de nombroses guies turístiques de Barcelona. Això ens hauria de fer reaccionar:   No regalem als guiris el Quimet & Quimet.

Pensava, tot sortint, que això de dir-se Quimet deu ser un aval per dedicar-se a la restauració a Barcelona. I és que el Quimet d’Horta i els seus entrepans són una altra aposta segura.  Ja només ens falta provar el Quimet de Gràcia.

Déu n’hi do quin trident de Quimets que tenim a la ciutat!

Anuncio publicitario

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s