Segona Fira del Vermut i l’Aperitiu al Poble Sec

Logo Cenar en Barcelona

Buscant idees per a aquest cap de setmana, ens hem topat amb la proposta de Va de Vermut, la Fira del Vermut i de l’Aperitiu que celebra la seva segona edició a l’Espai Crec del Poble Sec.

va-de-vermut-poble-sec

La fira estarà oberta el dissabte 15 d’octubre d’11 a 23h i el diumenge 16 d’octubre d’11 a 21h.

A la primera edició d’aquesta fira, celebrada al mes de maig de l’any passat, es van servir més de 25.000 vermuts i van participar-hi més de 5.000 persones, xifres que han animat els organitzadors a muntar aquesta segona edició, en què participen més de 30 marques de vermut nacionals, a més d’algunes procedents d’Austràlia, Itàlia i Estats Units.

Com que no és possible aguantar la jornada només a força de vermut, a la fira se serviran platerets que faran especial èmfasi en els productes de temporada, a més de les tradicionals conserves, els adobats i les olives.

La fira compta amb un programa d’activitats paral·leles, com són tastos de vermut, un taller de plats elaborats amb conserves de peix i marisc, un altre taller de Gyotaku (un art tradicional japonès que practicaven els pescadors per mostrar les seves captures als mercats) o un divertit tast-test que consisteix a esbrinar detalls de la personalitat a través del vermut preferit de cadascú.

A més del vessant d’oci, aquesta fira busca reivindicar el vermut com a experiència social més enllà de la beguda. Aixó ho entenia en Néstor Luján, periodista i gastrònom barceloní: “A Espanya fer un vermut significa fer un aperitiu, sigui quin sigui el líquid que se servirà amb l’aperitiu. És una paraula que hem adaptat totalment ampliant-ne generosament el camp de significació”.

I així ho confirma l’Institut d’Estudis Catalans, que admet dues accepcions per a la paraula “vermut”. D’una banda, “beguda aperitiva de tast amarg feta amb vi blanc aromatitzat amb donzell i altres substàncies”. De l’altra, simplement, “aperitiu”.

Doncs això, amb vermut o sense, anem a fer el vermut. Algú s’apunta?

Anuncio publicitario

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s