Jordi Planas: “Tinc molta paciència per a moltes coses però per a la cuina no”

Doncs no. Si algú s’ho pensava resulta que no. El xef més popular de la ficció catalana, el Jordi Planas (el Sergi de la Riera), no és un cuinetes, així que si algú somnia amb un sopar romàntic amb ell, que vagi triant restaurant.

Ens ho ha explicat en aquesta entrevista concedida al nostre web, a on ens confessa quin és el seu restaurant preferit de Barcelona i ens explica algunes cosetes sobre la sèrie i sobre el seu personatge. Gràcies, Jordi, i gràcies a l’agència Lis Vida, per la vostra amabilitat! 🙂

jordi planas-restaurants Barcelona

Foto: Facebook Jordi Planas

Xef de gran creativitat a la vida de ficció, hem llegit que ni t’agrada ni se’t dóna bé la cuina. Treballar a La Riera no t’ha fet canviar una mica d’opinió? T’estàs fent una mica més cuinetes?

La veritat és que no gaire. Pensa que quan entro a plató els plats ja estan preparats per l’equip (real) de cuina. Per tant, no veig l’elaboració dels plats  i el temps a una sèrie diària és molt limitat, així que assagem, rodem la seqüència i poca cosa més.  A vegades pregunto com s’ha fet un plat  determinat, però amb el meu dia a dia m’és impossible posar-me a cuinar tanta estona. Tinc molta paciència per a moltes coses però per a la cuina no.

Quan vas a sopar fora de casa, quin tipus de cuina t’agrada?

Sempre faig els àpats a casa. La vida nocturna no és el meu fort ja que a les 5 del matí em sona el despertador. De totes maneres,  quan menjo fora és per anar a un japonès o asiàtic o per fer una bona paella.

Ens pots recomanar un restaurant de Barcelona?

Un dels meus preferits és L’Indochine, un restaurant asiàtic a on la relació qualitat/ preu es excel·lent.

Quins projectes de futur tens? Et veurem al teatre aviat?

La sèrie m’ocupa bona part del meu temps i la resta la dedico a la meva productora, amb la qual treballem de valent per produir dues pel·lícules a la vegada! Una bogeria, vaja…

No descarto ni el teatre ni la televisió ni el cine, però avui per avui no tinc res de teatre a la vista.

Vas començar a La Riera al 2010, t’imaginaves que sis anys després encara estaries interpretant el Sergi?

Vaig començar amb l’esperança posada en què l’any que havia firmat es convertís en dos anys. Mai hauria imaginat que estaria a punt de començar la vuitena temporada. És un regal del que mai renegaré. Estic encantat i il·lusionat al 1000%.

Què et va semblar l’últim capítol de la temporada? Et va sorprendre alguna cosa?

L’últim capítol  havia de ser l’últim de la sèrie. Com ja sabeu, La Riera continua una temporada més, per tant l’últim capítol es va haver de modificar, de totes maneres crec que va ser un gran capítol i vam tenir una audiència meravellosa. Total: Content i agraït!.

Amb quin company de La Riera et portes millor?

Tinc una relació exquisida amb tothom. És cert que amb qui més rodes és amb qui et relaciones més, però he tingut i tinc la sort de poder treballar amb gent molt solvent artísticament i personalment.

Com és la teva relació amb la Montse Morillo (Maribel) fora de la sèrie?

sergi-montse morillo

Foto: http://www.ccma.cat

Dins la sèrie és un plaer treballar amb ella i ens portem molt i molt bé. Fora de la “feina”,  ella fa la seva vida i jo la meva. Fora de plató no ens veiem ja que jo quan no gravo no visc a Barcelona i això ho complica.

Respecte al Sergi, diuen els seguidors de La Riera que fa massa cas als comentaris de la família. Com definiries el teu personatge?

La Riera es un matriarcat, això implica que la figura de la mare és molt important. La família, per molt que ens tirem els plats pel cap, és la família, així que és cert que és un personatge que depèn dels altres germans i de la mare. Hi ha gent que el veu molt mimat, però jo no ho veig així. Mimat no és la paraula, és un tio que té molt clar el tema professional però que ho ha tingut més complicat en l’àmbit sentimental.

Com és el Sergi com a pare? És prou responsable com per tirar endavant la seva filla sense la Maribel? Busca la custòdia compartida amb la Cristina per sentir-se una mica més alliberat?

En Sergi és un “paràs”,   és completament capaç de tirar endavant sol,  però ja sabem què passa  amb la gent que té feina i fills. A vegades conciliar les dues coses no és fàcil.  La custòdia compartida que busca amb la Cristina és de justícia. La Cristina és la seva mare!

Per acabar, una curiositat personal que ens fa arribar una fan de La Riera des de Facebook: La teva mare va néixer a la plaça Major de Manresa? Ho pregunta una fan que creu que era veïna de la teva mare i li fa il·lusió confirmar-ho.

No, la meva mare és nascuda a Sant Hilari Sacalm i no tinc família directa a Manresa. Si és cert que parents del meu pare viuen a Manresa però no crec que hi hagi cap relació amb aquesta senyora i la meva família.

Doncs ja ho sabeu: Al Jordi Planas li agrada més fer els àpats a casa, però quan surt es decanta pels restaurants asiàtics i per la paella. Si ens ha de recomanar un restaurant, tria l’Indochine de Muntaner.

Respecte al personatge que l’ha dut a la fama, ho té clar: El Sergi és un “paràs” i no és un nen mimat.

Aviat comença a gravar la nova temporada de La Riera (la vuitena) i després de l’estiu el tornarem a veure a les sobretaules de TV3. Fins aviat!

Mentrestant, us deixem la ubicació del restaurant preferit del Jordi, que tenim pendent de provar:

Anuncio publicitario

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s