Resolís del Raval: Un clàssic vintage de tapes que val molt la pena

Logo Cenar en Barcelona

Potser és per la seva decoració vintage o pel seu toc modernista. Potser per la curiosa barra- finestra que dóna a un grafitejat carreró o per la personalitat dels assidus al local. No sabríem dir perquè però el cert és que el Resolís del Raval és un bar especial. D’això que en diuen “amb solera”.

Així suposem que ho van considerar també els creatius d’Estrella Damm, que el 2011 van triar aquest bar per gravar-hi un dels seus espots més emotius, amb Quim Gutiérrez i Els Amics dels Arts.

I és clar, el Resolís és un escenari perfecte tant per aquest vídeo de lloa al Barça i a Catalunya, que convida a treure pit del que som i a apartar aquest victimisme tan típicament culer i català, com per a tot el contrari: el vídeo pessimista amb què l’APM de TV3 va parodiar l’espot de la cervesa.

Total, optimistes o pessimistes, orgullosos o escèptics, o tot alhora que també es possible, dissabte ens vam deixar caure pel Raval per conèixer el Resolís.

Després de fer la cervesa a la barra-finestra, vam seure a una de les taules de marbre que tanta personalitat donen al bar. Sabíem que les seves braves apareixen a algun rànquing de les millors braves de Barcelona, així que calia provar-les. Les serveixen amb dues salses, una de tomàquet lleugerament picant i una de verda que porta allí-i-oli i julivert.

Braves-resolis-raval

Una proposta notable, ens va semblar. Com la deliciosa entranya a la planxa amb patates confitades i ceba perla que va venir després i la brandada de bacallà, que se’ns desfeia a la boca.

No desmereixia a la carta l’albergínia escalivada fumada amb iogurt al sèsam ni l’hummus rosa (amb mongetes), que vam maridar amb un Montsant Jove (Titella, de nom) de bona qualitat-preu.

El tiberi s’havia de baixar. Sense prou esma per acabar la nit al Cangrejo Loco (els anys no perdonen!) vam optar per una aposta més “conservadora”: els còctels del Sifó  combinats amb bona música dels 80.  Allà ens vam assabentar que els del Sifó han obert al local del costat un restaurantet amb molt bona pinta anomenat restaurant Ofis  (Sifó al revés, pels despistats). Fan menús de migdia de cuina casolana amb bon producte i tapes un pèl més originals a la nit.

Marta i Anna, s’haurà de provar, oi?

Estem a Facebook. Ens segueixes?

SIGUEME 2 HORIZONTAL copia

 

Anuncio publicitario

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s