10 plats de restaurants de Barcelona que no et pots perdre

Logo Cenar en Barcelona

No volíem començar l’estiu, i la temporada de menjars i soparets a prop de la platgeta, sense fer un post recopilatori amb els plats que més ens han impressionat dels restaurants de Barcelona i província que hem visitat en els últims mesos.

Aquí us els deixem. Són 9 plats de restaurants de Barcelona i un afegitó que val molt la pena.

Ous estavellats amb tòfona i encenalls de parmesà de l’Estel de Gràcia, a Martínez de la Rosa.

estel-de-gracia

Cargols a la llauna de L’altre Caliu de Finestrelles. Els millors cargols que hem provat mai! (I n’hem provat uns quants, us ho podem assegurar!) A aquest restaurant de carn a la brasa de Les Corts hi posen la mida justa de sal, pebre i allioli i aconsegueixen un resultat espectacular.

cargols-caliu-barcelona

Bikini trufat del Kauai de Gavà. Si et posen una vena als ulls, et porten al Kauai i et diuen que estàs a Hawaii, t’ho creus. Si et diuen que estàs a la Polinèsia, també. Malauradament, no hauràs sortit de la província, però provant el seu deliciós bikini amb trufa potser et consoles. Si no és així, segueix demanant: No li faràs un lleig a aquest espeto de sardines, oi?

kauai-espetos-restaurantes-barcelona

Tàrtar de salmó amb vinagreta de wasabi del Momos de Gràcia. Triar un plat del Momos és complicat perquè de seguida te’n vénen al cap molts més. Però de vegades, per triar s’ha de trair, així que esperem que el curri verd amb pollastre i els pad tai ens perdonin l’omissió, però és que el tàrtar del Momos porta anys impressionant-nos.

momos-tartar

Cebiche a la nostra manera de l’Antúnez. Es tracta d’un cebiche de corbina amb emulsió d’alvocat i remolatxa deliciós que sobresurt dins d’una carta amb algunes altres joies, com les seves croquetes, el caneló de foie i ànec i el pop amb lacón.

cebiche-antunez

Curri vermell de pollastre del Banna de la plaça de la Revolució. Un dels millors curris del barri, amb perdó del del Momos, és clar.

banna-cenar-en-barcelona

Pitu de sardina fumada amb escalivada de Els Sortidors del Parlament. Un dels plats estrella d’aquest restaurant-celler neorústic que brilla amb llum pròpia a una de les zones més de moda de Barcelona, el hipsterià carrer Parlament.

Tortellini de trufa blanca del Da Greco.  El millor plat de pasta que hem provat mai, tot i que pel que es veu ara han canviat els tortellini per raviolli de carn.  Abans de jutjar sobre aquest canvi haurem d’opinar, però els tortellini eren intocables.

da greco-barcelona

Foto: Qué se cuece en Barcelona

Garotes gratinades de El Capità de Castelldefels.  Val la pena desplaçar-se fins a Port Ginesta per provar les garotes. I ja que hi sou, seguiu demanant plats de marisc, que a la carta no hi ha res que desentoni.

el capita-erizos-castelldefels

Foto: El Tenedor

 

I l’afegitó:

Caneló de foie i ànec de la nostra amiga Estel, que també viu a Gràcia però no té un restaurant. Aquest caneló, inspirat en el deliciós plat estrella del restaurant Antúnez, millora l’original. Ens va impressionar provar-lo a casa seva el dia del seu aniversari, però si vosaltres no la coneixeu us recomanem que aneu  al de l’Antúnez, que no està gens malament, i imaginar-vos com ha de ser el de l’Estel… 😉

Per si us animeu a anar a qualsevol d’aquests restaurants a fer un tastet, aquí teniu les ubicacions de tots ells:

Estem a Facebook. T’animes a seguir-nos?

SIGUEME 2 HORIZONTAL copia

Anuncio publicitario

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s