Quatre restaurants a on regalar la rosa i el llibre

Logo Cenar en Barcelona

Són petits oasis dins del brogit de la gran ciutat, petits racons de pau a on compartir un bon àpat mentre regalem o rebem una rosa, un llibre o ambdues coses, que Sant Jordi s’ho val. Avui us volem proposar quatre restaurants amb encant on gaudir de la vigília o de la nit de Sant Jordi. Restaurants de L’Eixample que han sabut fer-se un lloc oferint alguna cosa nova als barcelonins.

El Principal de L’Eixample

Si parlem d’oasis a dins de la ciutat no pot faltar El Principal de L’Eixample. Situat a pocs metres del passeig de Gràcia, al carrer Provença, el seu pati interior insinua moments de calma i de tranquil·litat a on fins i tot pot ser possible començar a llegir alguns fragments del llibre acabat de comprar. Un cop relaxats, la proposta gastronòmica del Joan Ferré farà la resta. Cuina catalana de mercat i mediterrània en un ambient entre senyorial i minimalista. Un consell, tasteu les minicroquetes de pernil. Se us desfaran a la boca!

el principal-restaurant-barcelona

La Semproniana

Sense sortir de la cuina d’autor,  la de la Semproniana és una proposta ben diferent. I, per cert, ben apropiada per celebrar-hi la Diada de Sant Jordi, ja que a on ara hi ha el restaurant abans hi havia una editorial.  De fet, aprofitant l’ avinentesa, els propietaris del restaurant han creat els Dimecres Inèdits, un sopar- tertúlia que reuneix autors i lectors. Però aquest és un altre tema…

Què hi trobareu, a la Semproniana? Un ambient entre retro i naïf (ens va encantar l’entrada, que simula un vell obrador i per això ens hi vam endinsar) i una carta feta a mida (té gràcia això de que els plats siguin S, M o XL) amb el segell de l’Ada Perellada. Hi vam anar fa uns mesos, i ens sembla que toca tornar-hi…

semproniana-restaurant-barcelona

Alba de París (Carlota)

Què dir de l’Alba de Paris? Doncs el primer que hauríem de dir és que ja no es diu Alba París, tot i que segueix sent del Grup Alba i segueix estant al carrer París. Ara, simplement, porta el nom de pila de la seva xef, Carlota. Per la Carlota Claver. És un lloc íntim, petit, fosc… Ben diferent a l’espai obert i lluminós que proposa, per exemple, El Principal, però igualment acollidor. Un dels millors llocs de Barcelona a on reptar l’OMS, que diu allò que la carn vermella és cancerígena, i gaudir amb un bon ‘chuletón’ de bou o amb un més modern Steak Tartar amb rovell d’ou i praliné de pinyons (que la vitamina B12 també és necessària!). Si el Carlota conserva la qualitat de la carn del seu predecessor n’hi ha, podeu estar-ne segurs, per llepar-s’hi els dits.

carlota-restaurant-barcelona

Mayura

I d’una proposta ben catalana a una de forana. El Mayura del carrer Girona. Si del que es tracta és de menjar curri, a nosaltres ens agraden més altres asiàtics, com el Banna o, especialment el Momos, ambdós situats al barri de Gràcia. Però si el que volem és gaudir d’un ambient sensual, sofisticat i relaxant, el lloc és el Mayura. Bambú, coixins de seda, un petit riu… Un lounge que val la pena descobrir i a on degustar curris i sucoses carns fumades fetes al forn de fang i carbó (tandoor).

mayura-restaurant-barcelona

Tots quatre restaurants estan a L’Eixample. Perfectes per fer un tomb per la Rambla, comprar el llibre i la rosa i després acostar-s’hi. Us deixem les ubicacions:

El Principal de L’Eixample:

Semproniana:

Carlota:

Mayura:

SIGUEME 2 HORIZONTAL copia

Anuncio publicitario

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s